fredag 13 november 2015

Rostad blomkål med belugalinser och tryffelmajo

Koka belugalinserna enligt instruktion men tillsätt en matsked buljongpulver och en matsked balsamvinäger, en tsk timjan och ett lagerblad.
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa ett blomkålshuvud. Dela i buketter. Lägg i en skål eller plastpåse. Smält 25 gram smör och häll i och vänd runt, eller skaka påsen. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills det blir lite brunt i kanterna.

Gör tryffelmajon: Koka ett ägg i tre minuter, varken mer eller mindre. Lägg ägget i en bunke eller matberedare och tillsätt en tsk salt, en msk äppelcidervinäger, en msk fransk senap, nymalen svart. eller vitpeppar och en msk tryffelolja eller hackad tryffel. Vispa eller kör matberedaren och häll långsamt i en fin stråla i tre deciliter rapsolja.

Lägg upp blomkålen på ett fat, häll linserna över, lägg på ett berg av vattenkrasse, ärtskott eller något annat grönt och trevligt. Till sist, skeda på tryffelmajon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar